O nas

NAŠA ZGODBA

Začetki družinskega podjetja proizvodnja Košir segajo v leto 2004, ko sta oče Janez Košir in hči Tea Košir združila moči in pričela z izdelavo in prodajo kovinskih izdelkov ter izhajajoč iz tega sta že takrat bila usmerjena trajnostno.
Že v zgodnjih začetkih sta pričela z izdelavo in prodajo steklenih in trajnostno vzdržnih sveč, ki so z leti postale rdeča nit družinskega podjetja. Pričela sta izdelovati sveče na tekoči vosek, kar se je izkazalo za pravilno odločitev.
Obseg poslovanja je z leti vestnega dela presegel okvire obrtniške delavnice in poslovanje se v letu 2021 postopoma prenaša na novoustanovljeno družbo z omejeno odgovornostjo EcoSija d.o.o..

Naše podjetje ima posluh za lokalno skupnost, saj del proizvodnjega procesa na nekaterih izdelkih izvajamo v vzgojno varstvenem centru CUDV Radovljica. S trajnostnim programom steklenih, solarnih, elektronskih, parafinskih ter oljnih nagrobnih sveč smo si z leti poslovanja utrli pot v cvetličarne, vrtne centre, kmetijske zadruge, trgovine, poslujejo pa tudi z veletrgovcem Spar Slovenija. V našem podjetju se vidi pravilna naravnanost, saj se vedno bolj povečuje tudi tržni delež na tujih trgih.

Proizvajamo inovativne, moderne, obstojne, kvalitetne in okolju prijazne sveče, na katere smo tako ponosni, da smo nekatere inovativne sisteme v svečah zaščitili s patentom.